Çilek gibi olmasa da çok ama çok faydalı bir sebze de pazarcı tezgahlarında karşımıza çıkmaya başladı. her insanın senede 7 tane yemesi çok iyiymiş. Antioksidan özelliği olan bu sebzeyi ben daha önce hiç pişirmemiştim. Ama denemelik 4 tane aldık ve pişirdim:) Başlangıç için hiç fena olmadı ama sanırım biraz daha geliştirmem lazım.
Önce Enginarları haşladım. Aslında haşlama nedenim pazarda enginarları soyup içine attıkları sudan pek hazzetmemem. Belki vitamini gidiyor ama yapraklısını alıp kendim soymadıkça ki o iş de biraz zor sanırım:) böyle yapmaya devam edicem galiba:)
Haşlama suyuna bol limon sıkıp biraz da tuz ilave ettim. Daha sonra garnitürle doldurup, üzerinde biraz zeytinyağı ve tavuk suyu gezdirip fırına verdim. Sonuç güzel oldu.
Ama fırına vermek yerine tencerede pişirseydim ya da en azından üzerini alüminyum folyo ile sarsaydım, sanırım biraz daha güzel olabilirdi. Biraz kuru olmuş gibi geldi çünkü.
Üzerine de tavukla servis yaptım:) Afiyetle yedik...
oofffff harika olmuşşşşş:)))
YanıtlaSil:))çok teşekkür ederimmm.
Silenginar mı?Bayılırımmmmmmmmmmmmmmmm!
YanıtlaSil:)))
Silçok güzel olmuş ellerine sağlık, ben limonla ovup koyuyorum tencereye, garnitürle pişiriyorum zeytinyağlı ama tavuklu da denicem kesin, blogger anneyim canım takipteyim, beklerim bloguma :)
YanıtlaSilteşekkür ederim:)) sizin de ellerinize sağlık.
Sil