12 Ekim 2012 Cuma
Kültür Mantarı Deyince Çok mu Kültürlü Sandınız
Öyle sandıysanız ne diyeyim:) Şimdi doğru düşünmüşsünüz desem burnu büyüklük yapıp haksız bir kibire kapılmış olacağım, yok yanıldınız desem sayfama haksızlık edeceğim:)
Peki nereden çıktı bu Kültür Mantarı (topraktan bitmedi ya:). Aslında blogumu açtığım sıralar deli gibi kitap okuyordum, sinema ve tiyatroları bolca ziyaret ediyor, resim kursuna gidip, karakalem resimler yapıyordum ve üstüne üstlük bir de doktora eğitimine yeni başlamış ve derslere gidip geliyor ve bir sürü şey öğreniyordum. Yani tam bir kültür abidesi olmuştum:) O sıralar bu isimle blogu açmama rağmen bir türlü yazmaya başlayamadım.
Tam blog yazmaya karar verdiğimde oluşturduğum bu içi boş blog çıktı karşıma. Başladım yazmaya:) Tabii insanların hayatları seneler geçtikçe değişiyor. Evlendim, evim herşeyin üzerine çıktı. Sinemalar, tiyatrolar daha az ziyaret edilir oldu. Akşamları evde kitap okurdum, şimdi ise eşime sohbet etmeyi veya televizyon izlemeyi sever oldum. Resimler yapmanın yerini mutfakta lezzetli yemekler yapmak, boş vakitlerde kanaviçe işlemek aldı:) Haliyle Kültür Mantarı yer yer mutfakta kullandığımız bildiğimiz kültür mantarına döndü:)) Şikayetçi miyim? Tabii ki de değilim:) Öyle ya da böyle ben Kültür Mantarıyım sonuçta...
8 Ekim 2012 Pazartesi
Nasıl Şık Olurum İçin Tüyolar
Cep telefonuma gelen mesajlar bu defa moda üzerine. Bakalım bu sezon neler giyecekmişiz, vücudumuza yakışanı nasıl seçecekmişiz:)
***Son günlerin trendi olan pantolanlardaki ara tek çizgi modası bu kış çok popüler olacak. Pantolonların kenarlarında kendi renginden farklı bir tonda şeritlerin geçtiği pantolonları bu sezon tüm markaların vitrinlerinde görebileceksiniz.
***Eğer kıvrımsız düz bir vücuda sahipseniz göğüs altından oturan kruvaze kesimli elbiseler veya bluzler tam size göre. Vücudunuza tamamen yapışan bir body giydiğinizde ise üzerine alacağınız desenli, ışıltılı bir yelek, vücut hatlarınızı şekillendirmenize yardımcı olacaktır.
***Trençkot en özensiz olduğunuz gün bile sizi değiştirebilen tek başına oldukça güçlü bir parçadır. Klasikleşen camel rengi trençkotlar bu sezon yerini military modası ile haki ve yeşil tonlarına bırakacak.
***Dizde biten yüksek bel, rengarek A kesim pileli etekleri vatkaya gerek duyulmadan kalın ipek buzlerle giyilebilir. Kadınsı topuklar ya da maskülen oxford ayakkabıarla tamamlayabilirsiniz.
7 Ekim 2012 Pazar
Güllü Panomuz Hazır
Biraz uzun sürdü ama sonunda bitirdim:) Tam da söz verdiğim gibi çerçeveli halini sizlerle paylaşıyorum. Çerçevesi camlı olduğu için tüm uğraşmalarıma rağmen parlak bir fotoğraf çekemedim. Ama orkidemin (maalesef çiçekleri dökülmüş:() yanındaki yerini aldı.
Şimdi sırada yarıda bıraktığım masa örtüm var. Peçetelerini işleyeli bayağı uzun zamann olmasına rağmen masa örtüsü uzun zamandır yarım işlenmiş haliyle beklemekteydi. Onu da bitirir bitirmez hemen paylaşacağım.
Yalnız bu aralar işlerim biraz yoğun. Hem iş hem okul biraz yorucu oluyor. Ama bunlar hızımı kesse de durmak yok, yazmaya devam;)
6 Ekim 2012 Cumartesi
Nasıl Daha Güzel Görünürüm için Tüyolar...
Aşağıda yazanların kaynağı teefonuma gsm operatörümden gelen mesajlardır:) Sizlerle paylaşmak istedim.
***Göz makyajı yaparken gözlerinizi olduğundan küçük göstermek istiyorsanız göz kalemini sadece gözlerinizin alt bölümüne, kirpik çizgisinden içeri doğru ince bir çizgi hainde sürün. Çünkü gözün dışına ya da üstüne çekilen kalemler gözlerinizi olduğundan daha büyük gösterir. Tabi genelde gözlerimizi olduğundan büyük göstermek isteriz:) O yüzden içine sürmek yerine kalemi dışına sürmek daha etkiliymiş
***Kare bir yüze sahipseniz yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak, dengelemek istiyorsanız, saçınız yuvarlak modellerde kestirmelisiniz. Bunu yaparken saçınıza yuvarlak kesimli kahkül ve şakaklarınıza inen katlar yaptırabilirsiniz.
***Saçlarınızın cansız ve mat görünmesinden şikayetçiyseniz, saç renginizin bir iki ton açığı bir renkte balyaj uygulatmayı deneyebilirsiniz. Balyaj saçınızda farklı renk ve ışık geçişleri sağlayacağı için daha canlı ve hareketli görünmesine neden olacaktır.
***Bir tutam buğday çimini ezerek suyunu çıkarın, bu suya iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip saç diplerinize masaj yaparak sürün. Bir saat beklettikten sonra bol suyla durulayın. Böylece saçınızın daha çabuk ve daha kuvvetli uzamasını sağlamış olursunuz.
4 Ekim 2012 Perşembe
Kitap Hediyem Geldi Teşekkürler Bumerang
Sevgili Hürriyet Bumerang , bloggerları desteklemesinin yanında her ay da çeşitli hediyeler dağıtıyor. Yaptığı etkinikler, sosyal medya üzerinden yaptığı küçük yarışmacıklar ve blog yazarlarına verdiği destek ile her geçen gün üye sayısını arttırıyor.
Şahsım adına konuşursam blog yazmaya başladığımda tesadüfen keşfettiğim hürriyet bumerang sitesi, blogumun gelişmesi, tanınması ve benim diğer blog yazarlarıyla tanışmam konularında çok yardımcı oldu. Ayrıca arada gönderdiği teklifler sayesinde yazı yazarken kazanç da ede etmemi sağladı.
O yüzden öncelikle bugün elime ulaşan kitabım ve daha sonra da bloguma olan tüm katkıları için Bumerang sitesine teşekkür etmek istedim:)
28 Eylül 2012 Cuma
Nar Gibi Kızarmış Çiğ Börekler:)
Çocukluğumun geçtiği şehir olan Eskişehir' e özgü bir börek olarak bilirim ben çiğ böreği. Hatta öyle ki arabalı seyyar çiğ börekçiler vardı o zamanlar. Annem sağolsun sık sık yapardı. Ben de ik defa denedim. Çok da lezzetli oldu.:)
Ben iki iki olduğumuz için, soğuyunca da sıcakken kadar güzel olmuyor diye az yaptım. O yüzden çok zorlandığımı söyleyemeyeceğim. Ama aslında bayağı bir zahmetli. Tek tek hamur açıp, içini doldurup kapatıp kızartıyorsunuz. Haliyle de vaktinizi birazcık alıyor:)
Gelelim nasıl yaptığıma : Hamurunda sadece un, tuz ve su var. Ölçü vermiyorum. Kaç kişilik yapacağınıza göre ayarlıyorsunuz çünkü.
İç harcı ise: Kıyma, robotta kıyılmış soğan, karabiber ve tuz dan ibaret:)
İki önemli püf noktası var yine tecrübelerimden edindiğim.
* Kıymalı harcı koyarken elinizi korkak alıştırmayın. İçi bol, hamuru ince olacak:)
* Kızartırken harcın suyu yağa akıyor, yağ patlıyor birazcık. Elinizi kolunuzu yakmayın aman dikkat:) Birde dikkat edin hemen kızarıyor, yakmayın:)
19 Eylül 2012 Çarşamba
Mürdüm Eriği Marmeladı
Kışlık hazırlıklarıma işlerimin elverdiği oranda aralıklarla devam ediyorum. Son olarak da mürdüm eriğinden marmelat yaptım. Kokusu ve tadı inanılmaz güzel oldu. Kış soğukları bastırdığında afiyetle yiyerek özlediğimiz erik kokusunu hatırlayacağız inşallah.
Bu arada fotoğraflarımda her yaptığımın iki üç kavanozdan ibaret olduğunu farketmişsinizdir. Tam da görüldüğü üzere yaptıklarım sadece bu kadarcık:) Sadece iki kişilik bir aile olduğumuz için genelde 1 kg- 2 kg gibi az malzemeden yapıyorum çünkü kışlıklarımı.
Hemen marmelatıma geçeyim.
1 kg eriğin çekirdeklerini çıkarıp, yıkayıp üzerine 2,5 su bardağı şeker ekleyip beklemeye bıraktım.
Erikler şekerin etkisiyle sulandıktan sonra tencereye alıp ocakta kaynatmaya başladım.
Pişen erikleri biraz soğumaya bıraktım. Daha sonra baktim kabukları ayrılıyor. Bir kaşık yardımıyla kabukları ayırdım. İçine çubuk blendırı daldırıp, iyice ezdikten sonra tekrar kaynatıp kapatmaya yakın yarım limonun suyunu ilave edip altını kapattım.
Marmelatı sıcakken kavanozlara doldurup, kapağını da sıkıca kapattım.
Marmelatım oldukça güzel ve lezzetli olmasına rağmen, yine edindiğim tecrübeleri aktarmak istiyorum.
* Annemin dediğine göre benim yöntemimle reçel yapılıyormuş:)
* Önce yıkanıp çekirdekleri ayıklanmış erikleri 1 çay bardağı kadar suyla kaynatıp iyice pişirdikten sonra süzgeçten geçirerek kabuklarını ayırmak ve daha sonra şekerle kaynatmak marmelat yapmanın yöntemiymiş:)
* Tabi ben ilk kez denediğim için yapış şeklim biraz kendime özgü oldu:) Ama doğruyu söylemek gerekirse kabuklarını şekerli haliyle ayıklamak biraz zor oldu:)
* Bu arada internette baktığım diğer tariflerde kabuklarını hiç ayırmadan çubuk blendır daldıranlar vardı. ama ben yerken ağzımıza kabuk parçaları gelsin istemedim. Tabii tercih sizin :)
Hepimize Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)