28 Eylül 2012 Cuma
Nar Gibi Kızarmış Çiğ Börekler:)
Çocukluğumun geçtiği şehir olan Eskişehir' e özgü bir börek olarak bilirim ben çiğ böreği. Hatta öyle ki arabalı seyyar çiğ börekçiler vardı o zamanlar. Annem sağolsun sık sık yapardı. Ben de ik defa denedim. Çok da lezzetli oldu.:)
Ben iki iki olduğumuz için, soğuyunca da sıcakken kadar güzel olmuyor diye az yaptım. O yüzden çok zorlandığımı söyleyemeyeceğim. Ama aslında bayağı bir zahmetli. Tek tek hamur açıp, içini doldurup kapatıp kızartıyorsunuz. Haliyle de vaktinizi birazcık alıyor:)
Gelelim nasıl yaptığıma : Hamurunda sadece un, tuz ve su var. Ölçü vermiyorum. Kaç kişilik yapacağınıza göre ayarlıyorsunuz çünkü.
İç harcı ise: Kıyma, robotta kıyılmış soğan, karabiber ve tuz dan ibaret:)
İki önemli püf noktası var yine tecrübelerimden edindiğim.
* Kıymalı harcı koyarken elinizi korkak alıştırmayın. İçi bol, hamuru ince olacak:)
* Kızartırken harcın suyu yağa akıyor, yağ patlıyor birazcık. Elinizi kolunuzu yakmayın aman dikkat:) Birde dikkat edin hemen kızarıyor, yakmayın:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
offf harıka ama gçiğbörek Gönen'e has diye biliyordum. Sanırım halis muhlis Anadolu yemeği bu :) afiyet olsun cok guzel gorunuyorlar
YanıtlaSil:) teşekkür ederim. Aslında heryerde kendine özgü yapılış şekliyle ünlü çiğ börek. Benim eşim de kastamonulu. orda da meşhur:) Ama özü Tatarlara ait diye biliyorum. Eskişehirde bolca tatar yaşadığından orda ünlenmiş sanırım:)
SilMmmmm ellerine sağlık:)Keşke çiğböreği arabada satan insanlar yine olsa:)
YanıtlaSilKeşke olsa:) ama bilmiyorum belki de vardır. Eskişehirde yaşayıp bunu okuyan birileri olsa da bizi bilgilendirse:) Teşekkür ederim ayrıca:)
Sil