Eminim sizler de benim gibi haftanın bir günü kurulan semt pazarına gidip, taze meyve ve sebzelerden alıyorsunuzdur eviniz için. Bizim pazarımız perşembe günleri. Ben her perşembe akşamı iş çıkışı eve giderken mutlaka uğruyorum pazara. Bu aralar tezgahlarda bolca miktarda pazı görüyordum. En sonunda dayanamadım aldım ve sonuç olarak harika bir yemek "pazı sarması" ...
Hemen nasıl yaptığımı anlatayım. Önce yapraklarımızı bir güzel yıkıyoruz. Sonra da haşlıyoruz. Burda annemden öğrendiğim bir püf noktası devreye giriyor. Kaynar sudan aldığımız yaprakları hemen soğuk suya atıyoruz. Neden mi? Kararmasın, rengi yeşil kalsın diye:)
Daha sonra hemen harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Hacımızda neler var? Kıyma, kuru soğan, pirinç, nane, karabiber, kimyon, tuz ve biraz sıvı yağ. Miktarını kendiniz pazı yapraklarınıza göre ayarlayabilirsiniz. Hepsini karştırıyoruz.
Yaprakları sararken şekli size kalmış. Yaprakları ortadan ikiye bölüp, damarlı kısmını ayırdıktan sonra parçaları ister normal sarma gibi isterseniz de muska şeklinde sarabilirsiniz. Ben bilindik sarma şeklinde yaptım.
Hepsini sarıp tencereye dizdikten sonra üzerine bir tabak kapatıp, suyunu ekleyip pişiriyoruz. Afiyet olsun:)
Harika görünüyor sarmanın her türlüsüne bayılırım ama bunu hiç denememiştimmm.. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederim:) beğenmenize sevindim.
YanıtlaSil