Kışın en sevdiğim yanlarından biri, buz gibi soğuk günlerde sıcacık eve gelip, tarhana çorbası içmektir. İçindeki bir sürü sebze ile kışın en sağlıklı yemeği olduğunu izlemiştim bir keresinde televizyonda. Bu kış hem annem hem de kayınvalidem verdiler tarhana. Her ikisinin de allerine sağlık nefis yapmışlar:)
Bize de eşimle birlikte yemek düşüyor.
Resimdeki annemin tarhanası. İçine neler koyduğunu tam olarak bilmiyorum ama. Salçalık biber,domates, soğan , yoğurt, un ve nane bildiklerim. Bildiğim en önemli şey ise çocukluğumdan beri hamur halindeki tarhanayı evde kurutmak için annemin salon masasına serdiği ve kokunun bütün evi sarması:) O zamanlar aynı şeyi düşündüğümü söyleyemesem de şimdi söyleyebiliyorum: Misss gibi tarhana kokusu... Bunca hazır ve katkı maddeli gıdanın içinde insan doğal olanın kıymetini daha bir iyi anlıyor çünkü.
İşte bizim nefis tarhanamızın pişmiş hali. Ben pişirirken önce biraz kıyma veya sucuk kavuruyorum fındık kadar da tereyağı ve salça. Daha da lezzetli oluyor. Afiyetle yiyiyoruz:)
Afiyet olsun nefis görünüyo.. Tarhana gibisi yok gerçekten
YanıtlaSilTeşekkür ederim:))
YanıtlaSil