Sayfalar

19 Aralık 2011 Pazartesi

AY ÇÖREĞİ SAYESİNDE BOL ENERJİLİ PAZARTESİLER:)

Yeni bir haftaya başlamak güzeldir ama pazartesi nedense hiç sevilmez:) Ben de pazartesi gününü sevmeyenlerdenim. Hele hava yağışlı ve soğuksa (bugün gibi) sabah o güzelim uykudan uyanmak pek bir eziyet oluyor. İki gün boyunca uyumuş, gezmiş veya dinlenmiş ama pazartesiyle birlikte hepsi bitmiş, yataktan sürüne sürüne kalkarak işe veya okula gitmişsinizdir. İşte bu pazartesi sendromumuzu üzerimizden atabilmek ve içindeki bol malzemesiyle enerjilenmek için ben de bugüne Ay Çöreği tarifimi uygun gördüm:) Sabah çayla birlikte bir tane yedim şu anki halimi söylüyorum: enerji küpü gibiyim:) Şaka bir yana isterseniz nasıl yaptığımı anlatayım.


Ay Çöreği


Önce iç malzemesinden başlayalım. İç  malzemesi için ana malzememiz bir kek. Benim evde birkaç gün önce yaptığım yarım bir üzümlü kekim vardı. Bir kaba kekimizi ufalıyoruz. Üzerine 1 çay bardağı kadar süt, 1 çay kaşığı tarçın, 1 fincan kuru üzüm, 2 çorba kaşığı şeker, 2-3 kaşık kakao, bir fincan iri çekilmiş ceviz, 1 çay bardağı kadar kuru üzüm (benim kekim zaten üzümlü olduğu için ben koymadım), 2 tane rendelenmiş elmayı da ekleyerek bir güzel karştırıyouz. Mis kokulu güzel bir harç oluşturuyoruz.
Dış hamuru  hazırlamak içinse 1 bardak süt, 4 çorba kaşığı şeker, 1 fincan yağ, 1 yumurta (sarısından üzeri için ayırıyoruz) , 1 paket kabartma tozu ve alabildiği kadar un ile hamurumuzu yoğuruyoruz.
Hamurdan aldığımız küçük parçaları yağladığımız düz bir tabak üzerinde elimizle açıyoruz ve harcımızdan içine koyup rulo şeklinde sarıyoruz ve ay şekli veriyoruz. Tepsiye dizdiğimiz ay çöreklerinin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz ve üzerine küçük fındık parçaları serpip (arzunuza göre susam da serpebilirsiniz) fırına veriyoruz. Pişince de yiyerek enerji kazanıyoruz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen Ne Dersin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...