Kıymalı Kapuska |
Sizi bilmem ama ben kapuska pişirdim dün akşam. Ben lahanayı hiç ama hiç sevmezdim. Evlenmeden önce annem pişirdiğinde de hayatta ağzıma sürmezdim. Ama evlendikten sonra bir sağlıklı beslenme anlayışı oluştu ve artık her türlü sebzeden tüketmeye gayret ediyorum. Lahana'yı pişerken bıraktığı kokudan dolayı sevmiyorum herhalde. Ama dün akşam pişirirken inanın öyle ağır bir koku olmadı.
İsterseniz nasıl yaptığımı anlatayım:)
Ben lahanaların yapraklarını ayırdıktan sonra şöyle biraz kaynar suya daldırdım. Böyle yapınca hem gazı gidiyormuş hem de pişerken o kadar kokmuyor. Öyle çok bekletmeden, biraz yumuşayınca hemen çıkardım sudan. Onları soğumaya bıraktım. Ben onlar soğurken ince ince kıydığım soğanları az bir yağla (2 çorba kaşığı kadar) ve salçayla kavurmaya başladım. Daha sonra kıymayı ekledim. Biraz daha kavurdum. Soğuyan lahanalarımı ince ince kıyıp soğanlı kıymalı karışıma ekledim. Üzerini biraz geçicek kadar su ekledim. Tuz ekledim. Biraz da baharat ekleyerek pişmeye bıraktım. Sonuç gerçekten güzeldi. Ne yalan söyleyeyim ben bu işten hiç bişey anlamadım. Ben mi çok güzel yaptım, yoksa hep mi güzeldi de ben kıymetini bilemedim. Yorum sizin artık.
Bu arada lahanaların düzgün olan yapraklarından da dolma sardım. Bu akşamın yemeği de lahana dolması. En kısa zamanda onu da sizlerle paylaşacağım:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sen Ne Dersin?