Sayfalar

17 Aralık 2011 Cumartesi

NE PİŞİRSEK? "PEYNİRLİ PİDE"





Güneşli ve lodoslu bir İstanbul gününde dışarı çıkmazsanız ve evde oturursanız sizin de  canınız benim gibi hep bir şeyler yemek ister mi? Buzdolabınnı kapağını bir kaç kez açıp kapadıktan sonra  kendime peynirli pide yapma işini buldum. Hem yaparken oyalanırım zaman geçer, hemde pişince sıcak sıcak bir güzel yeriz dedim:) Yanı da çay demleriz:) Siz de benim gibi yapmayı düşünürseniz hemen başlayayım anlatmaya. Hem de çok  kolay. Aslına bakarsanız poğaça diye başladım ama tek tek poğaça yapmak zor gelince pideye çeviriverdim:)


Hamur aynı poğaça hamuru hazırlar gibi: 1,5 bardak kadar yoğurt, 1 yumurta (sarısından biraz üzeri için ayırın), 1 çay bardağı kadar yağ, tuz, 1 paket kabartma tozu ve alabildiği kadar un. Hepsini birleştiriyoruz, bir güzel hamur oluşturuyoruz. Hamurumuzu ikiye bölüp parçalardan birini elimizle açabildiğimiz kadar ince açıyoruz tezgahımızın üzerinde. Yalnız tezgahınızı yağlamayı unutmayın. Yoksa hamur yapışıyor:) Açtığımız hamura hazırladığımız peynirli maydonozlu harcı koyup pide şeklinde kapatıp tepsiye koyuyoruz. Her ikisini de yaptıktan sonra, üzerine yumurta sarısı sürüp, biraz da susam serpip önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. Pişince yanına çay demliyoruz. afiyetle yiyoruz ve sürekli buzdolabına gitmekten de kurtuluyoruz:)

Bu arada söylemek istediğim birşey daha var. Yazılarımı takip eden bir arkadaşım bana. Yemek tariflerimi okuduktan sonra içinden hemen eve gidip yemek yapmak geldiğini söyledi. Nedeni de tarifi sanki 3 dakikada yapmışım bitmiş gibi anlatıyor oluşummuş:) Doğruyu söylemek gerekirse ben de 500 gr un, 200ml yağ ... şeklindeki tarifleden pek hoşlanmıyorum:) Ee ne de olsa herkes kendi yaptığını beğenirmiş;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen Ne Dersin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...