Sayfalar

26 Aralık 2011 Pazartesi

NE PİŞİRELİM "TAHİNLİ FINDIKLI KURABİYE"

Bir süredir sayfamı ihmal ettikten sonra bugün yine buradayım. Ama çok haklı nedenlerim var, kesinlikle tembellik yapmış değilim:) Cuma günü işyerimdeki yoğunluktan yazamadım, hafta sonu da yazamadım çünkü kardeşimizin nişanını yaptık:) maalesef çok istememe rağmen bir türlü sayfama girecek vakit bulamadım. Neyse ki sağolsun kuzenim LORELEİ iş başındaydı ve dün sizleri yalnız bırakmadı. Okuduysanız dünkü yazıyı hemen kuaföre gitmeye karar verdiniz mi yoksa siz de benim gibi:) ya da içinizden mor veya yeşil ojeler sürmek geldi mi? :) Ben zaten nişan için parlak kırmızı ojelerimi sürmüştüm, çok isabetli olmuş dedim:)


Biraz da nişana gelelim:) Çok güzel geçti. Burdan nefis ikram masasının resimlerini fotoğraflar elime ulaştığında sizlerle paylaşacağım. Bugünlük de benim yaptığım nefis tahinli fındıklı kurabiyelerle başlangıcı yapalım isterseniz:)

Tahinli Fındıklı Kurabiye
 İnanın yapmaya başlarken bu kadar lezzetliolacağını hiç düşünmemiştim. Fırından çıkardığımda mutfak mis gibi koktu resmen. Siz de yapmak isterseniz belki diye hemen anlatmaya başlıyorum.

Malzemeler:
250 gr Tereyağ (yarım paket)
1/2 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket şekerli vanilin
1 paket hamur kabartma tozu
1 çay bardağı kadar iri çekilmiş fındık
2 çorba kaşığı buğday nişastası
ve alabildiği kadar un (tahmini 2 su bardağı)

Tereyağının oda sıcaklığında olması hamuru yoğurabilmeniz için çok önemli. Malzemelerin hepsini karıştırıyoruz ve hamurumuzdan küçük parçalar koparıp, yuvarlak şekil verip tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece ısıda pişiriyoruz. Ben hamurun yarısını ayırıp kakaolu yaptım. Kullanacağınız ilave malzemeler veya kurabiyelere vereceğiniz şekiller artık sizin hayal gücünüze kalmış:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen Ne Dersin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...